Co na śniadanie: kanapki z jajkiem sadzonym i warzywami

Kiedy przed Wami aktywny dzień, tysiąc spraw do załatwienia – warto zjeść solidne śniadanie. Kanapki z jajkiem sadzonym, avocado, szpinakiem i pomidorem zapewniają porcje energii na całe przedpołudnie (w przeciwieństwie do kanapek z kremem czekoladowym niestety, ale zawsze można na zakończenie zdrowego śniadania zjeść kostkę czekolady).

kanapka z jajkiem

Składniki:

2 kromki dobrego chleba

1 jajko

½ avocado

1 pomidor

garść szpinaku

1 łyżeczka masła

sól, pieprz

Wykonanie:

Na maśle usmażyć szpinak i pokrojonego w plastry pomidora (ok. 10 minut). Chleb najlepiej włożyć na chwilę do tostera, albo piekarnika – tak żeby był ciepły i lekko chrupiący. Na chlebie ułożyć szpinak, pomidora, pokrojone w plastry avocado. Jajko usmażyć na maśle, do uzyskania ulubionej konsystencji. Ułożyć na wierzchu kanapek. Posypać solą i pieprzem i jeść gorące.

By „Cooking with our Cat”

Dodaj komentarz