Kiedy przed Wami aktywny dzień, tysiąc spraw do załatwienia – warto zjeść solidne śniadanie. Kanapki z jajkiem sadzonym, avocado, szpinakiem i pomidorem zapewniają porcje energii na całe przedpołudnie (w przeciwieństwie do kanapek z kremem czekoladowym niestety, ale zawsze można na zakończenie zdrowego śniadania zjeść kostkę czekolady).
Składniki:
2 kromki dobrego chleba
1 jajko
½ avocado
1 pomidor
garść szpinaku
1 łyżeczka masła
sól, pieprz
Wykonanie:
Na maśle usmażyć szpinak i pokrojonego w plastry pomidora (ok. 10 minut). Chleb najlepiej włożyć na chwilę do tostera, albo piekarnika – tak żeby był ciepły i lekko chrupiący. Na chlebie ułożyć szpinak, pomidora, pokrojone w plastry avocado. Jajko usmażyć na maśle, do uzyskania ulubionej konsystencji. Ułożyć na wierzchu kanapek. Posypać solą i pieprzem i jeść gorące.
By „Cooking with our Cat”